aktuálně

Inzerce práce jako důležitá součást náborového procesu

Najít vhodného kandidáte není nic jednoduchého. Na danou pozici je třeba mít oprávněné vzdělání, dostatečnou praxi, skvělé jazykové schopnosti, dobré kontakty, prokazatelné životní úspěchy, volnou pracovní dobu a jistou morálku, potřebnou k výkonu práce. Říká se, že lidí shánějících místo je dost, ale někdy je problém se k nim dostat. Dnes však můžete zkusit inzerci práce nejen v tisku nebo pomocí letáků vhozených do stránek, ale mnohem efektivnější je jednoduše jej vypsat na internet a nechat jej žít vlastním životem.

Volné místo na pracovním portálu

V dnešní době je to asi ta nejjednodušší a nejbezpečnější cesta. Přeci jen v „době covidové” se snažíme vyvarovat osobnímu styku. Spousta lidí tak hledá práci z domova i možnost home office. Pracovní portály jsou pro to skvělé. I pohovory dnes běží v online prostředí. Jednoduše si najedete buď přímo na danou stránku anebo se do ní prokliknete přes vyhledávač.

Do vyhledávače můžete heslovitě napsat to, co lidi nejčastěji zajímá. Můžete hledat i pomocí určitého oboru či zaměření zaměstnání. Zajímá je strojírenství, gastronomie nebo rádi šijí? Tím získáte hesla potřebná k vytvoření inzerátu, který se bude umisťovat nahoře v daném vyhledávači. Použijete to totiž jak do názvu pozice, tak i přímo do textu.

Kde inzerci zadat

Mimo vyhledávače od Seznamu nebo Googlu, které patří mezi top na internetu, můžete své zaměstnance najít i na jedné ze stránek pracovního portálu. Je jich celá řada.

  • Prace.cz, Jobs.cz, Personalistka.cz, Abecedaprace, 123jobs.cz a mnoho dalších shromažďují nabídky jednotlivých firem. Tedy personalista, úřad práce, soukromník nebo třeba právnická osoba vypíše pozici, zaplatí za propagaci. Stejně tak budete postupovat i vy. Nabídky může být i časově omezené. Přihlásí se vám tak jen ti uchazeči, kteří o to mají skutečně zájem. Výhodou je, že je zde několik způsobů hledání a vypisování jednotlivých míst. Díky selekci se tak občan rychleji dostane až k vašemu textu. Občas se však může objevit duplicita.
  • Žirafa.cz je stránka, která umožní najít nabídky inzerce práce na jednom místě. Stránka tak ukazuje nabídku různých job portálů. Skvělé, pokud hledáte někoho, kdo bude moci ihned přiskočit ve chvíli, kdy ho bude potřeba. Zajdete tedy poptávku i tam a víte, že dostanete kontakt na pracovníka žijícího třeba kousek od vaší firmy.
  • LinkedIn nebo Indeed.cz  je pro inzeráty, pokud hledáte manažera, marketéra nebo někoho na vysokou pracovní pozici.  Zde mají portfolia lidé, kteří pracují i na volné noze. Ty můžete přímo oslovit. Můžete tam však propagovat i vlastní firmu a hodit tak háček do vod plné velkých ryb. Chytnete ji?
  • Sociální sítě se také dají využít k hledání vhodného uchazeče. Můžete přímo v diskusi odkazovat na web, kde visí váš inzerát.

Hledání práce na internetu je snadné

Inzeráty na pracovních portálech jsou pod hlavičkou ověřených uživatelů. Také si za daný inzerát musí zaplatit nemalé peníze (ceny se zpravidla pohybují od 2 až do 15 tisíc za inzerát). Některé pracovní portály vystavují fakturu, jiné zase přijímají platby pouze on-line platební kartou. To čeká i vás. Ale díky tomu víte, že najdete dobré zaměstnance. Lidem už se nechce osobně obcházet jednotlivé personalisty. Doba jde dopředu. Díky inzerci práce na internetu jim tak budete hned blíž a vám nebude nad hlavou dlouho viset nutnost sehnat tu správnou osobu.

Jak zadat pracovní nabídku na internet

Můžete to udělat sami nebo oslovit personální agenturu, která bude propagovat váš inzerát kde se dá. Bude však chtít provizi. Zkuste tedy tomu věnovat trochu času a sepište pár vět o tom, koho hledáte a co bude dělat. To pak sami vyplňte na pracovních portálech. Můžete to vypsat i v různých pracovních skupinách na sociálních sítích. Skvělý je k tomu prostě Facebook, který má dnes prostě každý.

Další články autora

Komentáře

Nejnovější články

Základ firemního úspěchu? Aplikace na míru

Apky lidi baví. Apky firmám vydělávají peníze. Apky zefektivňují práci zaměstnanců. Kolik jich má vaše firma? Pokud o nich zatím jen přemýšlíte, je nejvyšší...

Jak se vyvíjí minimální a průměrná hrubá mzda v posledních letech?

Nebudeme si nic nalhávat – do práce chodíme hlavně pro peníze. Přesně proto nás všechny zajímá, jak velká částka nám každý měsíc přistane na...

Hlavní důvody, proč konečně investovat do CRM systému

Data dnes patří k nejcennějším komoditám. A právě proto se stává řízení vztahů se zákazníky (CRM) naprosto nezbytným nástrojem pro růst a úspěch takřka...
- Komerční sdělení -spot_img

Redakční výběr

Partner webu

spot_img
spot_img
spot_img