aktuálně

Ready-made společnosti a jejich výhody

Založení společnosti je psychicky, časově i finančně náročné. Potřebujete k tomu mít spoustu znalostí a už předem tušit, co vlastně chcete a kam je kvůli tomu nutné zajít.

Pokud chcete podnikat, ale na založení společnosti si sami netroufáte, je skvělým řešením tzv. ready-made společnost.

Dokážete si představit, že najednou ze dne na den máte svou vlastní společnost, která už má ustanoveného jednatele i představenstvo, má své IČO i DIČ, je registrovaná v obchodním rejstříku, má své vlastní sídlo, a navíc má stoprocentně splacený základní kapitál?

Že je to nereálný sen, protože všechno tohle zařizování běžně zabere týdny, ne-li měsíce? Nikoliv. Právě pro ty, kdo chtějí mít svou společnost okamžitě, bez řešení jakékoliv byrokracie a se vším již zařízeným, je ideálním řešením zakoupení ready-made firmy.

Přijdete, koupíte, podnikáte

Ready-made společnosti začaly být v Česku populární od roku 2001. I když se to podnikatelům zpočátku zdálo trochu podezřelé, hned vzápětí zjistili, že je to naprosto neocenitelná služba a koupě ready-made společnosti je víc než výhodným obchodem.

Spousta lidí má totiž skvělé nápady, byznys plány, vize. Ale obcházení úřadů je děsí. Bojí se, že při zakládání firmy zapomenou na něco důležitého a hned budou platit penále, sankce a pokuty. Netuší, na koho se obrátit s prosbou o radu. Jsou v tom zkrátka úplně ztracení.

Právě pro začínající podnikatele jsou ready-made společnosti dokonalým řešením. Najdou prodejce těchto už hotových společností, sjednají si s ním schůzku, proberou společné představy – a schůzka může skončit úspěšným nákupem již připravené ready-made společnosti, s níž se dá takřka okamžitě vrhnout do vod byznysu.

Další služby zdarma

Investice do ready-made společnosti se může na první pohled zdát jako vysoká, ale není tomu tak. Zakladatel takových společností svou prací tráví hodně času, vše zařídí, takže si za své služby zaslouží řádně odměnit.

Některé firmy zaměřující se na prodej ready-made společnosti navíc nabízejí i další nadstavbové služby zdarma. Převedou 100 % obchodního podílu společnosti na nového majitele, zajistí jeho zapsání do obchodního rejstříku, zaplatí notářské poplatky, automaticky zaregistrují všech 80 volných živností a třeba také na přání kupujícího změní sídlo společnosti (a to často na velmi lukrativní adresu).

Další výhody ready-made společnosti

Koupíte-li si ready-made společnost, plynou z toho také další výhody. Prodejce takové firmy např. Parkerhill.cz totiž často nabízí další výhodné služby. Třeba vám velmi levně může vést účetnictví vaší nové společnosti. Může vám poradit, jak se zorientovat ve všech vašich povinnostech vůči úřadům.

V prostorách, kam lze převést sídlo společnosti, poskytuje konferenční místnosti, nabízí služby sekretářky a přeposílá odtud poštu, kam si určíte. A často i mnoho dalšího.
Vy se díky tomu můžete soustředit už jen na své obchodní plány a nemusíte řešit žádné zbytečnosti.

Další články autora

Komentáře

Nejnovější články

Základ firemního úspěchu? Aplikace na míru

Apky lidi baví. Apky firmám vydělávají peníze. Apky zefektivňují práci zaměstnanců. Kolik jich má vaše firma? Pokud o nich zatím jen přemýšlíte, je nejvyšší...

Jak se vyvíjí minimální a průměrná hrubá mzda v posledních letech?

Nebudeme si nic nalhávat – do práce chodíme hlavně pro peníze. Přesně proto nás všechny zajímá, jak velká částka nám každý měsíc přistane na...

Hlavní důvody, proč konečně investovat do CRM systému

Data dnes patří k nejcennějším komoditám. A právě proto se stává řízení vztahů se zákazníky (CRM) naprosto nezbytným nástrojem pro růst a úspěch takřka...
- Komerční sdělení -spot_img

Redakční výběr

Partner webu

spot_img
spot_img
spot_img