aktuálně

Porovnání parametrů ExpressVPN proti Le VPN: V čem je která lepší?

Jaká VPN má lepší parametry: Express VPN, nebo je lepší dát přednost Le VPN? Obě VPN jsme porovnali z několika hledisek, konečný výsledek je 8,4/10 vs 5,4/10.

Rychlost ExpressVPN proti Le VPN, která je lepší?

Jedním z nejdůležitějších parametrů VPN je rychlost, platí to i o Express VPN a Le VPN.

První jmenovaná v našem testu dosáhla rychlosti 203 Mb/s, průměrný výsledek druhé VPN byl 59 Mb/s. Express VPN tak je o 144 Mb/s rychlejší oproti Le VPN.

O rychlosti nahrávání dat informuje upload, u ExpressVPN je 109 Mb/s. Le VPN jsme naměřili hodnoty 82 Mb/s, v důsledku čehož je o 27 Mb/s pomalejší.

U první VPN jsme naměřili průměrnou rychlost odezvy 12 ms. Konkurenční Le VPN skript naměřil 13 ms. Čím nižší rychlost odezvy, tím lépe, takže Express VPN se ukázala být o 1 ms lepší.

Průběžné skóre recenze ExpressVPN – LeVPN tak činí 7 /10 – 5/10.

Povede se ExpressVPN obejít geolock Netflixu?

Vysoká rychlost je pro odblokování zahraničního Netflixu důležitá, ExpressVPN toto dokáže. Obecně stačí spustit VPN a z nabídky vybrat zemi, LeVPN odblokovat Netflix dokáže.

S aktivovanou VPN můžete rovněž sledovat videa na YouTube, která jsou v Česku skryta, přičemž LeVPN takovou dovednost zahrnuje. Porovnávaná VPN funkci odblokování YouTube videí zvládá.

Dobrá VPN by měla podporovat také MultiHop připojení, ochranu před únikem DNS a blokování trackerů. Třeba taková Express VPN obsahuje ochranu před DNS úniky a Le VPN např. nezahrnuje funkci whitelistingu.

Skóre v sekci funkce tak je 7 /10 ku 7/10.

Jak si stojí ExpressVPN v nabídce počtu serverů a zemí?

Šíře nabídky serverů může napovídat o rychlosti připojení, Express VPN spravuje 3 000 serverů. V aplikaci Le VPN jsme napočítali celkem 136 serverů. První z VPN jich tak nabízí o 2864 víc .

U VPN se vyplatí sledovat také počet zemí se servery, u Le VPN v době psaní článku byl 120. Druhá VPN má 94, čili o 26 méně. V této disciplíně tak prohrává .

Sledujte také počet současně připojitelných zařízení, jichž Express VPN připojí 5. Le VPN povolí současně připojit 5 zařízení. Výčet dalších parametrů najdete v článku nejlepší VPN.

Které platformy umí Express VPN a jaké nabízí LeVPN?

Možná nejdůležitějším parametrem při výběru VPN je nabídka podporovaných zařízení, ExpressVPN má v nabídce systém Android a pokrývá telefony s iOS, druhá VPN služba Le VPN operační systém iPhone iOS zabezpečí, systém Android umí zabezpečit.

Poskytování informací o provozu VPN se řídí jurisdikcí země, kde má její provozovatel svoje sídlo. Express VPN má sídlo na Britských Panenských ostrovech. Druhá z VPN v našem porovnání sídlí v Hongkongu.

Program Express VPN nebyla lokalizována v českém jazyce, Le VPN česky taky nastavit nelze.

V souboji platforem dosáhla Express VPN výsledku 10/10 a LeVPN získává hodnocení 9/10.

Cena Express VPN versus Le VPN

Le VPN lze předplatit za 132 Kč měsíčně, předplatné druhé z VPN můžete mít již od 164 Kč měsíčně. Známka za poměr ceny předplatného a nabízených funkcí je 10/10 pro první a 1 /10 pro druhou porovnávanou VPN.

Další články autora

Komentáře

Nejnovější články

Základ firemního úspěchu? Aplikace na míru

Apky lidi baví. Apky firmám vydělávají peníze. Apky zefektivňují práci zaměstnanců. Kolik jich má vaše firma? Pokud o nich zatím jen přemýšlíte, je nejvyšší...

Jak se vyvíjí minimální a průměrná hrubá mzda v posledních letech?

Nebudeme si nic nalhávat – do práce chodíme hlavně pro peníze. Přesně proto nás všechny zajímá, jak velká částka nám každý měsíc přistane na...

Hlavní důvody, proč konečně investovat do CRM systému

Data dnes patří k nejcennějším komoditám. A právě proto se stává řízení vztahů se zákazníky (CRM) naprosto nezbytným nástrojem pro růst a úspěch takřka...
- Komerční sdělení -spot_img

Redakční výběr

Partner webu

spot_img
spot_img
spot_img